Du er her  >  Forside  >  Kvalitet & tips  >  Rengjøringstips

Rengjøringstips

HVORDAN BEHOLDE KVALITETEN?

Daglig støvsuging vil forebygge at smuss, sand og skarpe partikler arbeider seg ned i teppet og skader teppefibrene - men, det kreves mer enn vanlig støvsuging dersom du ønsker å forlenge teppets levetid lengst mulig. For å hjelpe deg å vedlikeholde teppet ditt har vi i samarbeid med eksperter på området utviklet en serie med miljø- og allergivennlige produkter som består av flekkfjerner, tepperens og impregnering. Produktene fåes kjøpt hos ledende teppe- og møbelforhandlere. Noen flekker krever imidlertid spesialmidler og må utføres av fagfolk. Vår anbefaling er at du henvender deg til Møbel- og Teppeservice som har høy kompetanse på dette området.


Last ned vår rensebrosjyre

 

 

SPOTAWAY FLEKKFJERNER

SPOTAWAY flekkfjerner fjerner de fleste type flekker. Noen flekker krever imidlertid spesialmidler og må utføres av fagfolk. SPOTAWAY er spesielt utviklet for tepper, men kan benyttes på alle tekstiler som tåler vann. Det er alltid viktig å fjerne flekker så raskt som mulig. En ny flekk er alltid lettere å ta bort enn en gammel. Ikke gni! Flekker skal løses opp. Avslutt renseprosessen med rent vann hvor du trykker rene kluter mot det fuktige feltet til såperester fra rensemiddelet er borte.

 

 

SPRAYNGO TEPPERENS

SPRAYNGO tepperens er et effektivt og skånsomt rensemiddel som er utviklet for rens og vedlikehold av litt større teppeflater, noe som vil bidra til å øke levetiden på tepper. Produktet er ikke såpebasert og vil dermed ikke etterlate klebrige såperester, til fordel for at teppet vil holde seg rent lenger. Hvis du jevnlig påfører SPRAYNGO vil det virke forebyggende, og metoden er en effektiv hjelp for å holde teppet ditt rent. Middelet er ikke ment som en rens når teppet er veldig skittent - da anbefales grundigere rens utført av fagfolk. Alt som tåler vann tåler SPRAYNGO.

 

 

 

LONGLIFE IMPREGNERING

LONGLIFE impregnering er spesielt fremstilt for tepper, men kan benyttes på alle tekstiler som tåler vann. LONGLIFE impregnering er usynlig, lukter ikke og endrer ikke tekstilets opprinnelige egenskaper. Tekstilfibrene blir motstandsdyktig overfor både vann- og oljebasert søl og smuss. Impregnering virker preventivt og forlenger teppets levetid radikalt.

 

 

TEPPEUNDERLAG

Et teppeunderlag bør alltid ligge under et hvert teppe, både av hensyn til sklisikkerhet og hygiene. Et teppeunderlag sørger for luftsirkulasjon mellom gulv og teppe, i tillegg vil du også unngå at smuss og støv gnis mot gulvflaten. Våre gummierte teppeunderlag kan vaskes i opptil 30°C, og vi anbefaler å vaske underlaget fra tid til annen for å beholde maksimum antisklieffekt.