Du er her  >  Forside  >  Kvalitet & tips  >  Hånd- eller maskinprodusert

Hånd- eller maskinprodusert

HVA ER EGENTLIG FORSKJELLEN?

HÅNDLAGDE TEPPER OG RYER

Godt håndverk utstråler kvalitet og varme. Hvert håndlagde teppe er unikt og kan gi rommet sitt helt egne særpreg. Vi liker å omgi oss med behagelige materialer og tiltalende strukturer og mønstre, noe man finner igjen i våre håndvevde tepper som er laget i naturmaterialer som ull, bomull, chenille, jute, hamp eller sisal.

 

Alle våre håndlagde tepper kommer fra India, som har lange tradisjoner og mye kunnskap og forståelse om teppemaking som håndverk. De benytter flere ulike teknikker som gir teppene helt ulike uttrykk - fra tuftede shaggy, flatvev på bomullscanvas til håndvevde kelim.

 

 

MASKINVEVDE TEPPER OG LØPERE

Mange er opptatt av at tepper skal være praktiske og lofrie, da er våre maskinvevde tepper et meget godt valg. Det er mange fordeler med maskinvevde tepper; de er slitesterke og lettstelte, og flere og flere blir nå laget av resirkulerte materialer som plastflasker (PET). Dette håper og tror vi skal bli en selvfølge mer enn unntak i nærmeste fremtid. 

 

Våre maskinvevde tepper blir produsert i Belgia og Tyrkia - floss, mikrofiber, tvistet, heatset og flatvev, de forskjellige produksjonsmetodene gir helt ulike overflater og uttrykk.